Companii

Cum schimbă pandemia piaţa muncii: Angajaţii români spun că au rămas temporar fără job, că le-a scăzut programul de lucru şi că muncesc mai mult de acasă

33,6% dintre angajaţii români spun că şi-au pierdut temporar locul de muncă, iar aproape 39% dintre ei spun că le-a scăzut numărul de ore lucrate.

Cum schimbă pandemia piaţa muncii: Angajaţii români...

Autor: Ramona Cornea

21.08.2020, 00:08 1619

Circa 33,6% dintre angajaţii români spun că şi-au pierdut temporar locul de muncă, iar aproape 39% dintre ei spun că le-a scăzut numărul de ore lucrate.

Pandemia de COVID-19 are un impact puternic asupra modului în care oamenii trăiesc şi muncesc, la nivel global. La nivel local, 5,1% dintre respondenţii din România ai unui sondaj realizat de Eurofound spun că şi-au pierdut permanent locul de muncă din cauza pandemiei de COVID-19, iar 33,6% dintre români spun că şi-au pierdut temporar locul de muncă. „Mai mult de un sfert dintre respondenţii din întreaga Uniune Europeană raportează că şi-au pierdut locul de muncă fie temporar (23%), fie permanent (5%), bărbaţii tineri fiind cei mai afectaţi. Jumătate din angajaţii europenii au avut timpul de lucru redus, în special în România, Italia, Franţa, Cipru şi Grecia“, spune studiul Eurofound.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO