Companii

Cum să locuieşti mai bine. Lumea, la picioare. Care este pardoseala cea mai potrivită pentru acasă? De ce?

Sergiu Călifar  este arhitect, designer şi urbanist cu peste şapte ani de experienţă. În anul 2014 a fondat propriul birou de arhitectură de interior, în care se ocupă în mod special de proiecte ce ţin de rezidenţial, HoReCa şi comercial.

Sergiu Călifar este arhitect, designer şi urbanist cu peste şapte ani de experienţă. În anul 2014 a fondat propriul birou de arhitectură de interior, în care se ocupă în mod special de proiecte ce ţin de rezidenţial, HoReCa şi comercial.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

10.05.2022, 11:00 276

Pardoseala este, fără îndoială, unul dintre elementele de care depind atât confortul, cât şi estetica locuinţei, însă multitudinea de variante poate face alegerea dificilă. Sergiu Călifar, de profesie arhitect, vine cu câteva explicaţii pentru situaţii diferite.

Cele mai întâlnite tipuri de pardoseală sunt parchetul laminat, stratificat sau din lemn masiv, plăcile ceramice sau gresia, piatra naturală, pardoseala din răşini epoxidice, din PVC sau din microciment.

„În cazul livingului, al dormitoarelor şi al holurilor, cel mai des întâlnit şi recomandat tip de pardoseală este par­che­tul. Acesta vine în mai multe va­riaţii de culori, este un element natural care poate fi atât modern, cât şi clasic, în funcţie de dorinţe, şi poate fi ales în funcţie de bugetul şi preferinţele fiecăruia. Pentru o achiziţie mai accesibilă, se recomandă parchetul laminat, care se montează uşor, este potrivit şi pentru încălzirea prin pardoseală şi se întreţine fără foarte mari eforturi. Cu toate acestea, are şi mici dezavantaje în ceea ce priveşte rezistenţa în timp şi rezistenţa la umezeală“, spune Sergiu Călifar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO