Companii

Cum au evoluat afacerile Burger King într-un an în care consumul scădea cu peste 5%?

Autor: Cristina Rosca

29.08.2011, 11:18 324

Burger King este singurul lanţ de tip fast food dintre cele trei prezenţi pe piaţa locală - McDonald's, Kfc şi Burger King - a cărui cifră de afaceri a fost în uşoară scădere faţă de 2009, de la 3 mil. euro la 2,7 mil. euro. Compania Atlantic Restaurant System, care operează restaurantele Burger King, este de asemenea singura care a închis o unitate, cea din City Mall, aflat în faliment. Restaurantul a fost închis în acest an. Kfc şi McDonald's au continuat să deschidă unităţi şi în timpul crizei financiare.

Mai mult, pierderile lanţului Burger King s-au adâncit de la 1,1 mil. euro în 2009 la 1,27 mil. euro anul trecut. La începutul anului reprezentanţii companiei explicau însă că pentru genul acesta de business, dacă piaţa se dezvoltă normal şi nu este afectată de criză, un lanţ poate trece pe profit în circa patru ani, însă în condiţiile actuale perioada s-ar putea prelungi.

Lanţul de restaurante, intrat pe piaţă în 2008 este controlat de oamenii de afaceri Marius Nasta şi Eli Davidai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO