Companii

Cum arată fabrica Europharm din Braşov, unde sunt ambalate 150 de cutii de medicamente pe minut – GALERIE FOTO

Cum arată fabrica Europharm din Braşov, unde sunt ambalate 150 de cutii de medicamente pe minut – GALERIE FOTO

Fabrica Europharm din Braşov

Autor: Ioana David

15.11.2011, 18:57 1508

Fabrica Europharm pe care gigantul GlaxoSmithKline (GSK) o deţine la Braşov a demarat activitatea de export în 2008, iar în prezent ponderea livrărilor externe ajunge la 60% din producţie (din punctul de vedere al volumului).

Odată cu transferul unor produse precum antidepresivul Seroxat, au fost necesare investiţii precum cele într-o linie de comprimate, o nouă linie de ambalare şi anexe la linia de ambalare, dar şi într-un depozit. Anul acesta a început exportul şi pentru Retrovir, pentru tratamentul HIV/SIDA.

Odată cu demararea producţiei celor două medicamente în România, Seroxat şi Retrovir, GSK a investit 7 mil. dolari în intervalul 2009-2011 şi recent a anunţat investiţii de 12 mil. Dolari într-un laborator de calitate şi birouri pentru 2011-2012. În total, La Braşov se produc 16 branduri de vitamine şi minerale, analgezice, şi altele.

Fabrica are o suprafaţă de aproape 29.000 de metri pătraţi şi este formată din fabrica propriu-zisă, zona de ambalare şi produse finite, un depoizt de materii prime şi două clădiri de birouri.

Pentru ambalarea produselor funcţionează cinci linii, în condiţiile în care sunt ambalate în medie 150 de cutii în fiecare minut.

Potrivit unei analize ZF, Europharm este cel mai mare producător local de medicamente (după cifra de afaceri totală, piaţa internă şi exporturi).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO