Companii

Cum a ajuns Turcia să monteze panouri solare chinezeşti în România: Este o oportunitate de aur pentru noi. Odată ce am intrat în România, am văzut un potenţial enorm pentru extindere

Cum a ajuns Turcia să monteze panouri solare chinezeşti...

Autor: Roxana Petrescu

08.10.2023, 10:50 845

În timp ce companiile turceşti văd în România o oportunitate imensă pentru a sprijini tranziţia energetică europeană, campionii naţionali, Hidroelectrica sau Electrica, bat pasul pe loc la noi în ţară şi fac bani din scumpirea energiei.

Turcia are un parc de producţie de energie de 100.000 MW, faţă de cei 18.000 MW ai României, fiind a şasea piaţă europeană ca dimensiune şi a 14-a la nivel global. Jumătate din această capacitate este montată în surse regenerabile (hidro, eolian, solar, geotermal). Cu un consum de energie în creştere, Turcia a devenit la rândul său un exemplu privind tranziţia energetică şi pare acum pregătită să pună umărul şi la tranziţia spre verde a UE, piaţa de intrare fiind chiar România.

Cu o populaţie de peste 85 de milioane de persoane şi cu un segment de producţie industrială în creştere, situat chiar la porţile Europei, Asiei şi Orientului Mijlociu, Turcia a devenit unul dintre susţinătorii reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră, dezvoltându-şi capacităţile de energie verde în ultimii ani, se arată într-o analiză a Reuters.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO