Companii

Cu ochii spre expansiune. Peste 18.000 mp de birouri tranzacţionaţi în S1/2019 au reprezentat extinderi ale companiilor. Cele mai active au fost firmele din IT

REAL ESTATE

În Sky Tower, cea mai înaltă clădire de birouri din România, deţinută de Raiffeisen Property, şi-a extins birourile Adswizz, companie specializată în livrarea de programmatic advertising către serviciile audio digitale.

În Sky Tower, cea mai înaltă clădire de birouri din România, deţinută de Raiffeisen Property, şi-a extins birourile Adswizz, companie specializată în livrarea de programmatic advertising către serviciile audio digitale.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

16.08.2019, 15:15 559

Cea mai mare tranzacţie de extindere a fost parafată de ING Tech, companie care a închiriat încă 3.250 de metri pătraţi pe lângă suprafaţa deţinută deja în clădirea S-Park, a austriecilor de la Immofinanz.

Din cei aproximativ 220.000 de metri pătraţi de birouri con­trac­taţi în primul se­mes­tru din 2019, circa 10% au repre­zentat extinderi ale com­pa­niilor care au ajuns la concluzia că au nevoie de mai mult spaţiu pen­tru a-şi desfăşura activi­tatea, arată o analiză a ZF pe baza datelor solicitate şi furnizate de oficialii brokerului imobiliar JLL România.

„Atmosfera este optimistă, observând că multe din companiile existente continuă să-şi extindă businessul şi spaţiul de birouri în acelaşi timp. În primul semestru din 2019, companiile şi-au extins spaţiile ocupate cu 18.800 de metri pătraţi (în total – n. red.). Majoritatea extinderilor au fost efectuate de companii din IT şi sectorul de calculatoare şi hi-tech”, spune Marius Şcuta, head of office agency and tenant representation în cadrul companiei de consultanţă imobiliară JLL România.

Hubul de software development ING Tech, al grupului ING, subsidiara locală a grupului francez Thales, activ în industriile aerospaţială, apărare şi electronică, furnizorul de tehnologie pentru companiile de petrol şi gaze Schlumberger, compania de audit şi consultanţă Deloitte se numără printre chiriaşii care au decis să-şi extindă suprafeţele de birouri în ultimele luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO