Companii

Criza în Fratelli: votca a luat locul şampaniei în pahare

Criza în Fratelli: votca a luat locul şampaniei în pahare

Autor: Cristina Roşca

08.09.2013, 14:51 3096
Grupul Fratelli, care include localurile cu acelaşi nume, barul Biutiful din centrul istoric, clubul pentru expaţi şi executivi Le Club şi firma de catering Flavours, estimează pentru acest an o scădere a cifrei de afaceri cu 5-10% pe fondul scăderii consumului sub nivelul din 2012.
 
„Consumul este inferior anului 2012, iar toate localurile noastre resimt criza în mod evident. În acest context estimăm o scădere a cifrei de afaceri între 5 şi 10%“, spune Dani Cara­mihai, 37 de ani, unul dintre cei patru acţionari ai gru­pului.
 
Afacerile grupului Fratelli (mai puţin firma de catering) sunt operate de compania Twins Cafe care a terminat anul trecut cu afaceri de 17,7 milioane de lei (4 milioane de euro), în scădere cu 1% în lei faţă de anul anterior. Firma de catering Flavours, operată de compania Oceanul Indian, a obţinut anul trecut 1,6 mil. lei, de aproape trei ori mai mult ca în 2011.
 
Cifrele poziţionează grupul în topul celor mai mari 20 de lanţuri de restaurante din România, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.
 
Afacerea Fratelli a luat naştere în 2004 când, după cum îi spune chiar numele, doi fraţi şi doi veri, foşti colegi de liceu şi prieteni „ca fraţii“ (fratelli în italiană) au hotărât să se lanseze în businessul de restaurante.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO