Companii

Criza financiara aduce oferte "minune" in retailul local

16.11.2008, 15:45 26

Companiile auto, retailerii electroIT, bancile si dezvoltatorii imobiliari arunca pe piata oferte care pareau de neconceput in urma cu 6 luni - 1 an, sub amenintarea unei scaderi viitoare a consumului.

Confruntati cu o scadere de 30% a pietei auto in luna octombrie, Automobile Dacia si importatorii auto locali promoveaza oferte diversificate si cu reduceri fara precedent. Automobile Dacia, pentru prima oara in istoria sa, ofera o reducere de pana la 800 de euro pentru modele fabricate in perioada ianuarie - mai 2008. AutoItalia, importatorul Fiat pe piata locala, ofera in plus pe langa obisnuitele reduceri si posibilitatea de a achita jumatate din valoarea masinii la achizitie si peste 13 luni, in 2010, se achita restul de 50%. Romcar, importatorul Ford pe piata locala, a demarat noua promotie pentru sarbatorile de iarna care implica discounturi de pana la 25% pentru toate modelele Ford. Discountul de 25% implica numai anumite versiuni ale modelui de clasa mica Fiesta. Renault ofera, pe langa discounturi promotionale pentru toate modelele, si dobanda zero in cazul finantarii prin intermediul RCI Leasing Romania.
Dezvoltatorii imobiliari propun includerea in pretul apartamentului a mobilierului, locului de parcare sau amanarea platii apartamentului pentru o perioada de la unu la patru ani, cum este cazul Impact.
In electroit Altex realizeaza "buy-back" pentru televizoare acordand la primirea unui televizor vechi o reducere de 15% la achizitia unui televizor LCD sau plasma Samsung.
Bancile incearca sa alunge temerile consumatorului vizavi de cresterea dobanzilor. BCR a conceput un produs de finantare cu dobanda fixa, iar potrivit datelor disponibile pe pagina web limita de creditare ajunge la 20.000 de euro, pe 10 ani, iar dobanda fixa este de 14,5%/an.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO