Companii

Credit ABN Amro de 45 mil. euro pentru caile ferate

16.12.2004, 00:00 15

ABN AMRO Bank va imprumuta Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) cu suma de 45 milioane euro pentru finantarea contractului derulat de compania feroviara CFR Infrastructura cu germanii de la Siemens pentru proiectarea, fabricarea si instalarea de sisteme de interconectare intr-o serie de gari.
Finantarea este acordata pe termen lung si beneficiaza de garantia statului.
"Ministerul Transporturilor, Constructiilor si al Turismului este un partener strategic al bancii noastre. ABN AMRO Bank a structurat diverse tipuri de imprumuturi, sustinute de acorduri multilaterale ale agentiilor internationale, privind operatiuni de leasing financiar pentru aparate de zbor, reabilitarea navelor, echipament medical si diverse bunuri de capital", a declarat Henk Mulder, presedintele ABN AMRO Bank Romania, filiala locala a grupului financiar olandez.
Recent, ABN Amro Romania a acordat trei finantari cu o valoare totala de 120 milioane euro pentru companii din sectorul energetic local - Distrigaz Nord, Distrigaz Sud si CET -uri locale grupate in Asociatia profesionala Cogen Romania. Toate acestea beneficiaza de garantia statului si consolideaza pozitia ABN Amro ca unul dintre principalii finantatori de pe piata locala.
ABN AMRO Bank (Romania) este subsidiara ABN AMRO NV, una dintre cele mai mari banci din lume, cu active in valoare totala de peste 640 miliarde dolari, si prezenta in mai bine de 60 de tari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO