Companii

Covalact Sfintu Gheorghe face bani din iaurt si puding

21.01.2004, 00:00 33

Covalact Sfintu Gheorghe previzioneaza, pentru acest an, o crestere cu 25% a cifrei de afaceri, pina la 400 de miliarde de lei, ca urmare a lansarii unei game de iaurturi si creme tip puding, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, directorul general al companiei, Ioan Balan.
Noile produse, cu arome si adaosuri de fructe, vor putea fi gasite la cutii de 125, 200, 430 si 500 de grame.
"Intentionam sa continuam investitiile incepute in 2003 prin modenizarea fluxului tehnologic si achizitia de noi mijloace de transport, urmind sa alocam pentru aceasta o jumatate de milion de euro", a mai spus Balan.
Anul trecut, Covalact a finalizat, in colaborare cu grupul olandez Campina, o investitie in valoare de 1,5 milioane de euro, partea romana si partenerul olandez suportind, fiecare, cite o jumatate de milion de euro, restul sumei reprezentind o subventie din partea statului olandez. Firma a deschis, in luna august, o linie pentru iaurturi, extinzindu-si astfel intreaga capacitate de productie cu 15%.
Echipamentele, aparatele de laborator si know-how-ul au fost furnizate de companii olandeze, in timp ce constructia cladirii a revenit partii romane.
Covalact are o capacitate de prelucrare zilnica de pina la 150 de mii de litri de lapte.
Firma isi asigura materia prima de la circa 7.000 de producatori din judetele Covasna, Harghita si Brasov.
Distributia produselor este mixta, realizindu-se atit prin miloacele proprii, cit si prin distribuitori, fiind acoperite judetele Prahova, Constanta, Vilcea, Arges, Brasov, dar si municipiul Bucuresti, unde firma  are incheiate contracte cu mai multe supermarketuri.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO