Companii

Costurile ridicate ale analizelor medicale îi determină pe doi din trei români să nu îşi facă controalele medicale preventive. România, printre ultimele state din Europa la prevenţia medicală

Costurile ridicate ale analizelor medicale îi determină...

Autor: Miruna Diaconu

20.09.2023, 18:30 67

Un român din zece declară că principalul motiv pentru care nu îşi face controalele medicale preventive ţine de costurile ridicate ale analizelor medicale.

Românii sunt printre ultimii din Europa la capitolul prevenţie medicală, astfel că doi din trei români nu obişnuiesc să îşi facă vreun control medical preventiv. Principalul motiv pentru această rată considerabil de mică este costul ridicat al analizelor medicale, potrivit unui studiu realizat de Stada privind sănătatea pentru anul 2023. Lipsa de prevenţie erodează sănătatea în Europa. Alături de România se află şi Polonia şi Serbia, cu o prevenţie medicală la fel de slabă.

La nivel european, cifrele nu arată cu mult mai bine, însă pre­venţia e luată mult mai în serios decât pe plan local. Patru din zece europeni nu se prezintă la niciun control medical pre­ventiv şi doar 15% spun că se prezintă la toate programările relevante. Lipsa prevenţiei nu ţine cont de vârstă, astfel că nu există o diferenţă semnificativă între cate­goriile de vârstă, însă este o creştere uşoară în cazul celor de peste 44 de ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO