Companii

Sondaj Medlife: Un sfert dintre români nu şi-au făcut niciodată un set de analize medicale. Mai mult de jumătate şi-au amânat vizitele la medic în ultimele 12 luni

Sondaj Medlife: Un sfert dintre români nu şi-au făcut...

Autor: Roxana Rosu

18.11.2021, 13:03 798

Mai mult de jumătate dintre români şi-au amânat vizitele la medic în ultimele 12 luni (58%), în contextul pandemiei, principalele motive fiind frica şi lipsa unei urgenţe medicale (77%), arată un sondaj realizat de Medlife.  

Profilul celor care au amânat să meargă la medic pe timpul pandemiei este conturat în special de femei (60%) cu vârste cuprinse între 35-44 de ani (65%) cu educaţie medie (65%).

 De asemenea, doar 44% dintre respondenţi şi-au făcut un set de analize în ultimul an, aspect care confirmă reticenţa pe care o au românii în ceea ce priveşte prevenţia, mai ales într-un context epidemiologic acut. Un sfert dintre românii incluşi în sondaj au declarat că nu şi-au făcut niciodată un set de analize medicale.

Jumătate dintre cei care au participat (50,8%) la sondajul online spun că obişnuiau să meargă de câteva ori pe an la medic înainte de pandemie. Dintre aceştia, 79% mergeau la medic în mod special pentru controale de rutină şi analize de sânge.

În acelaşi timp, pandemia a arătat că este foarte important să ai medicul la un telefon distanţă, iar acest lucru a contribuit la adoptarea telemedicinei şi în România. În această perioadă, 1 din 3 români au apelat la servicii medicale în regim online.

Deşi 30% dintre respondenţii intervievaţi au declarat că au apelat în această perioadă la consultaţii online sau prin telefon, majoritatea românilor încă preferă să meargă fizic la medic în perioada următoare.

În ceea ce priveşte accesul la servicii medicale private, sondajului arată că 4 din 10 respondenţi au un abonament de sănătate, individual sau prin intermediul companiei unde lucrează. Aproape 80% dintre participanţii la sondajul online consideră util un abonament medical şi pentru copii.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO