Companii

Consiliul Concurenţei pune sub lupă contractele între aeroportul Otopeni, restaurante şi duty free-uri

Millenium Pro Design are cinci magazine de tip duty free pe Otopeni

Millenium Pro Design are cinci magazine de tip duty free pe Otopeni

Autor: Mădălina Dediu Panaete

01.11.2016, 00:04 495

Consiliul Concurenţei a declanşat o investi­gaţie având ca obiect o posibilă înţe­legere anticon­curenţială între Com­pania Naţională Aeroporturi Bu­cureşti (CNAB), care operează aeroportul Henri Coandă (Otopeni) din Capitală, Dnata Ca­tering – firmă care are mai multe restaurante în aeroport şi Millenium Pro Design, cea care admi­nistrează duty free-urile din aeroportul Otopeni.

Autoritatea de concurenţă suspec­tează trei companii că au restricţionat concurenţa pe piaţa serviciilor comerciale din cadrul Aeroportului Internaţional Henri Coandă prin încheierea unor contracte de asociere în participaţiune pe termen lung şi care conţin clauze ce pot avea efect anticoncurenţial.

Dnata Catering, parte a grupului Emirates, operează mai multe restaurante de pe aeroportul Otopeni şi oferă servicii de catering la bord pentru companii aeriene precum Tarom, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 83,6 milioane de lei, în creştere cu 10% faţă de anul precedent, un profit de 16,5 milioane de lei şi 559 angajaţi, conform mfinante.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO