Companii

Consiliul Concurenţei investighează o posibilă înţelegere între cei mai mari trei emitenţi de tichete de masă

Autor: Mirabela Tiron

19.12.2011, 14:10 387

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile şi sucursalele Edenred, Sodexo Pass si Cheque Dejeuner, primele trei companii emitente de tichete de masă de pe piaţă.

Inspecţiile au avut loc în cadrul investigaţiei privind o posibilă înţelegere între aceste companii în vederea eliminării de pe piaţă a celor doi concurenţi mai mici, Romticket şi Ascendi. Investigaţia pe piaţa emiterii, gestionării şi comercializării tichetelor de masă a fost declanşată ca urmare a unei plângeri primite de autoritatea de concurenţă. Consiliul Concurenţei nu a precizat de la cine a venit plângerea.

Valoarea nominală a unui tichet de masă este aceeaşi pentru toţi beneficiarii, 9 lei în prezent.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

Companiile care cooperează însă cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri ale amenzilor.

Legea concurenţei (nr. 21/1996) interzice orice înţelegeri exprese sau tacite între agenţii economici ori asociaţiile de agenţi economici, care au ca obiect sau ca efect denaturarea concurenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO