Companii

Consiliul Concurenţei ia la bani mărunţi producătorul de uşi Porta KMI

Autor: Andreea Mioara Neferu

11.10.2011, 14:41 407

Consiliul Concurenţei a demarat o investigaţie din oficiu pe piaţa distribuţiei uşilor de interior, privind o posibilă încălcare a legislaţiei naţionale şi comunitare de către compania Porta KMI şi de către distribuitorii săi.

"Deciziile operatorilor economici care vizează stabilirea preţului de revânzare sau protecţia teritorială fac parte din categoria înţelegerilor verticale foarte grave, interzise de legea concurenţei. O astfel de practică poate afecta comerţul pe piaţa comunitară dacă ea este aplicabilă la nivel naţional", a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, motivând astfel demararea anchetei.

Astfel, instituţia a desfăşurat inspecţii inopinate la sediile a 15 societăţi comerciale, în vederea obţinerii de informaţii privind o posibilă încălcare a legislaţiei din domeniul concurenţei.

Porta KMI, cu acţionariat polonez, este unul dintre cei mai importanţi producători de uşi din ţară, cu afaceri de 27,5 milioane de lei (6,7 milioane de euro) anul trecut şi o pierdere de 2,2 milioane de lei (535.000 de euro), potrivit informaţiilor disponibile la Ministerul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO