Companii

Conel dispare pe 1 septembrie

22.08.2000, 00:00 18



Conel si cele patru societati rezultate din divizarea acesteia au semnat, la sfarsitul saptamanii trecute, o parte din protocoalele privind predarea fostelor responsabilitati ale companiei, iar altele au fost amanate, deoarece au fost identificate noi datorii, in valoare de aproape 1.500 de miliarde de lei, care trebuie repartizate societatilor Electrica, Termoelectrica, Hidroelectrica sau Transelectrica.

Tudor aerban, presedintele Conel, a declarat ca 1 septembrie este data la care compania nationala va fi radiata si se va infiinta Transelectrica, a patra societate rezultata din restructurarea companiei.

"Aproape 1.000 de miliarde de lei reprezinta datorii ale Conel catre Nuclearelectrica. Suma trebuie repartizata cuiva si nici una dintre cele patru societati nu vrea sa o preia.

Va fi nevoie de o comisie de arbitraj", a declarat pentru Mediafax Teodor Firican, director general al societatii Electrica.

Guvernul a aprobat, in luna iulie, Hotararea privind demonopolizarea sistemului energetic. Potrivit actului normativ, datoriile societatii Conel la bugetul de stat se ridicau, la 31 mai, la 5.492,3 miliarde lei, cea mai mare parte a acestora (2.177,5 miliarde lei) fiind reprezentata de credite acordate de Ministerul Finantelor acesteia.

Din datoriile fata de buget, Termoelectrica a preluat 2.582,2 miliarde lei; Hidroelectrica - 132,5 miliarde lei; Electrica - 2.744,9 miliarde lei; Transelectrica - 32,5 miliarde lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO