Companii

Comănescu de la GSP se bazează pe Mexic şi Rusia

Gabriel Comănescu. Foto: gsp

Gabriel Comănescu. Foto: gsp

Autor: Roxana Petrescu

30.06.2014, 00:07 682

Grup Servicii Petroliere (GSP), compania-fanion a grupului Upe­trom, controlat de omul de afaceri constăn­ţean Gabriel Comănescu, îşi întăreşte poziţia în Mexic, acolo unde a mai trimis o plat­formă de foraj marin pentru a lucra cu firma petrolieră de stat Pemex, şi este gata să încea­pă forajul pentru Gazprom Neft în apele îngheţate din zona arctică.

Ca obiective pe termen lung, GSP îşi propune extinderea parcului de platforme de foraj marin, dezvol­tarea pe segmentul construcţiilor offshore şi investiţii în modernizarea flotei. În portofoliul GSP se află în acest moment şapte platforme marine de foraj şi mai multe vase care i-au permis lui Comănescu să abordeze şi segmentul construcţiilor off-shore (marine).

„Obiectivul nostru este consolidarea prezenţei în Golful Mexic, unde după creşterea numărului de platforme de foraj  inten­ţio­năm să contractăm şi servicii de con­strucţii marine şi instalare a conducetelor submarine“, a spus Radu Pe­tres­cu, directorul de comunicare al Upetrom. Potrivit aces­tuia, o altă noutate din prima jumătate a anului a fost faptul că platforma de foraj GSP Saturn a ajuns deja pe locaţia de lucru, în Marea Pec­ho­ra (în sudul Mării Barents).

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- declaraţia lui Radu Pe­trescu privind afacerile GSP la şase luni ; date privind rezultatele financiare ale companiei în 2013 

- parteneriatul dintre GSP şi Pemex, colaborarea cu Gazprom Neft; platformele din portofoliul GSP 

- evoluţia forţei de muncă la GSP, angajaţi noi, specializări , salariul mediu net pe companie 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO