Comănescu de la GSP se bazează pe Mexic şi Rusia

Autor: Roxana Petrescu 30.06.2014

Grup Servicii Petroliere (GSP), compania-fanion a grupului Upe­trom, controlat de omul de afaceri constăn­ţean Gabriel Comănescu, îşi întăreşte poziţia în Mexic, acolo unde a mai trimis o plat­formă de foraj marin pentru a lucra cu firma petrolieră de stat Pemex, şi este gata să încea­pă forajul pentru Gazprom Neft în apele îngheţate din zona arctică.

Ca obiective pe termen lung, GSP îşi propune extinderea parcului de platforme de foraj marin, dezvol­tarea pe segmentul construcţiilor offshore şi investiţii în modernizarea flotei. În portofoliul GSP se află în acest moment şapte platforme marine de foraj şi mai multe vase care i-au permis lui Comănescu să abordeze şi segmentul construcţiilor off-shore (marine).

„Obiectivul nostru este consolidarea prezenţei în Golful Mexic, unde după creşterea numărului de platforme de foraj  inten­ţio­năm să contractăm şi servicii de con­strucţii marine şi instalare a conducetelor submarine“, a spus Radu Pe­tres­cu, directorul de comunicare al Upetrom. Potrivit aces­tuia, o altă noutate din prima jumătate a anului a fost faptul că platforma de foraj GSP Saturn a ajuns deja pe locaţia de lucru, în Marea Pec­ho­ra (în sudul Mării Barents).

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- declaraţia lui Radu Pe­trescu privind afacerile GSP la şase luni ; date privind rezultatele financiare ale companiei în 2013 

- parteneriatul dintre GSP şi Pemex, colaborarea cu Gazprom Neft; platformele din portofoliul GSP 

- evoluţia forţei de muncă la GSP, angajaţi noi, specializări , salariul mediu net pe companie