Companii

Coface: Numărul insolvenţelor va continua să crească şi vor fi unele falimente "răsunătoare"

Autor: Cristina Cuncea

20.01.2011, 14:27 23

Numărul firmelor care vor intra în insolvenţă va continua săcrească în acest an, deoarece nu există încă un mediu economicstimulativ, iar unele falimente vor fi "răsunătoare", potrivitreprezentanţilor Coface România, scrie Mediafax Business.

"Trendul în ceea ce priveşte insolvenţa se va menţine pecreştere şi în 2011. Premisele creării unui mediu economicstimulativ nu există. Firmele care s-au chinuit să se menţină pepiaţă nu vor mai reuşi să rămână în viaţă", a declarat joi, AncaCatrina, credit risk manager al Coface România.

Peste 53.000 de firmeau intrat în insolvenţă de-a lungul timpului, cel mai dur an paresă fie 2010

Potrivit datelor Coface, în primele nouă luni ale anului 2010s-au înregistrat 15.442 de insolvenţe, domeniile construcţiilor,comerţului şi transporturilor fiind cele mai afectate.

Cristian Ionescu, country manager Coface pentru România,Bulgaria şi Slovacia, a spus că în acest an se vor înregistrafalimente "răsunătoare", dând ca exemplu o companie din domeniuldistribuţiei de medicamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO