Companii

Cine este bulgarul care conduce Avon România, o afacere de 100 mil. euro anul trecut

Cine este bulgarul care conduce Avon România, o afacere...

Autor: Cristina Roşca

21.07.2013, 18:01 429

Hristo Manov este din aprilie 2012 general manager al Avon pentru regiunea Europa Centrală care grupează un total de 19 pieţe, printre care şi România.

Bulgarul în vârstă de 41 de ani lucrează pentru Avon din 2005, prima poziţie ocupată fiind cea de director general al operaţiunilor din Bulgaria. Ulterior a fost promovat la nivel regional unde administra nouă pieţe.

În perioada 2007-2009 Manov a condus businessul din Rusia al Avon, în fruntea căruia se află acum românca Angela Creţu, iar ulterior a preluat şi celelalte pieţe din Europa de Est, precum Ucraina, Georgia sau Kazahstan.

Înainte de a lucra pentru Avon a fost angajat la Xerox timp de un deceniu, prima poziţie fiind aceea de reprezentant de vânzări.
Hristo Manov este absolvent al unui program de masterat în Ingineria telecomunicaţiilor la Universitatea Tehnică din Sofia şi deţine un executive MBA organizat de INSEAD Franţa.

Cele mai importante două pieţe din regiune pentru companie sunt Polonia şi România, atât din punctul de vedere al popu¬laţiei, cât şi al mărimii pieţei şi a businessului Avon. Avon România, cel mai mare retailer de cosmetice prin intermediul vânzărilor directe, a terminat anul trecut cu afaceri de 98 mil. euro, cel mai scăzut nivel de după 2005, pe fondul scăderii apetitului de consum şi al reducerii vânzărilor pe pieţele regionale.

Citiţi pe www.zfcorporate.ro cât cheltuie un român în medie pe cosmetice faţă de vecinii europeni

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO