Companii

CfD-uri şi PPA-uri. Cât de important este preţul stabil pentru un investitor în energia verde? Cum se vor vedea aceste instrumente în facturi şi de ce mai au nevoie verzii de scheme de sprijin? Aflaţi luni 13 noiembrie la o nouă videoconferinţă Deloitte/ZF

CfD-uri şi PPA-uri. Cât de important este preţul...

Autor: Roxana Petrescu

10.11.2023, 10:00 137

Sebastian Burduja, ministrul energiei, Alexandru Reff, country managing partner Deloitte România şi Moldova, reprezentanţi ai băncilor şi mediului de business participă luni, 13 noiembrie, în intervalul orar 9.20-12.00, la videoconferinţa Deloitte/ZF cu tema Instrumente de finanţare pentru energia verde: cum alegi între CfD-uri, PPA-uri sau granturi pentru un business-case solid?

Deschiderea pieţei de Contracte pentru Diferenţă (CfD), alături de cea de PPA (contracte de achiziţie pe termen lung) pentru energia electrică are implicaţii majore pentru piaţa energiei, care în acest moment necesită dezbateri aprofundate. În acest context, ZF alături de Deloitte organizează o nouă videoconferinţă, luni, 13 noiembrie, în intervalul orar 9.20-12.00, cu tema Instrumente de finanţare pentru energia verde: Cum alegi între CfD-uri, PPA-uri sau granturi pentru un business-case solid?

De ce are nevoie România de o nouă schemă de sprijin pentru energia verde, CfD-urile, în contextul în care nici măcar schema prin certificate verzi nu s-a încheiat? De ce proiectele verzi trebuie astfel susţinute în contextul în care chiar investitorii spun că astfel de investiţii sunt viabile pe cont propriu? Care este impactul CfD-urilor pentru consumatorul final? Este un risc de a ţine preţul energiei sus? Care sunt provocările pe zona de PPA-uri în România? De ce firmele nu intră în astfel de contracte cu producătorii de energie? Cum se va schimba întregul model de funcţionare a pieţei de energie odată cu popularizarea CfD-urilor şi a PPA-urilor? Ce este mai interesant pentru un investitor, un CfD sau un PPA?

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO