Companii

CEZ: La parcul eolian Cogealac avem 130 de procese şi un an întârziere, dar în 2012 trebuie să avem toate turbinele ridicate

Autor: Roxana Petrescu

08.11.2011, 12:22 323

Cehii de la CEZ, care construiesc cel mai mare parc eolian din Europa în două comune dobrogene, Fântânele şi Cogealac, spun că întreaga investiţie de 1 miliard de euro va fi finalizată anul viitor, cu un an întârziere faţă de planurile iniţiale.

"La Cogealac avem 130 de procese şi un an întârziere. Dăm bani la avocaţi şi nu construim nimic, dar în 2012 trebuie să avem restul de 120 de turbine ridicate", a declarat Jan Veskrna, CEO-ul CEZ România.

Parcul eolian are o capacitate de 600 de MW, aproape cât puterea instalată a unui reactor al centralei de la Cernavodă, şi presupune montarea a 240 de turbine eoliene de 2,5 MW fiecare livrate de General Electric. Dacă prima fază, cea de la Fântânele, a decurs conform planului, la Cogealac investiţia a fost amânată pe fondul mai multor dispute cu primăria comunei, aşă că în acest monet din cei 600 de MW programaţi, funcţionează circa jumătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO