Companii

CEO Wienerberger: Trei fabrici sunt putine pe o piata asa mare. Cum comentati?

13.04.2010, 23:10 49

Heimo Scheuch, CEO-ul Wienerberger, cel mai mare producator decaramizi din lume, cu afaceri anuale de 1,8 mld. euro, sustine cava continua investitiile pe piata romaneasca anuntate in 2008.Atunci austriecii se angajau ca vor aloca inca 100 mil. euro indoua-trei fabrici pana in 2013.

"Doar trei fabrici sunt putine pe o piata atat de mare si amachizitionat deja terenuri pe care vom construi fabrici, candcererea va reveni pe crestere. Planul de extindere pe piata localaeste in continuare valid", spune Scheuch.

El sustine ca grupul pe care il conduce vrea sa-si mentinaprezenta pe piata locala pe termen lung, pentru ca o fabrica are odurata de viata de 30 de ani. "Vrem sa crestem in Romania, pentruca nu este doar inima Europei, ci este o piata cu 22 de milioane delocuitori in care deficitul de locuinte este in continuareridicat".

Austriecii au investit pana in prezent pe piata romaneasca circa75-80 de milioane de euro pe piata locala in achizitia CEMA Sibiusi in construirea a trei fabrici la Sibiu (pe locul fostei CEMA),Gura Ocnitei (Dambovita) si Tritenii de Jos (Cluj).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO