Companii

Centrul pentru copiii cu sindrom Down din Oradea va fi gata în luna martie

Autor: Laurentiu Cotu

21.12.2011, 13:34 133

Lucrările de reabilitare şi extindere a centrului de zi Iedera, pentru copiii cu sindrom Down din Oradea, investiţie de circa 2 mil. lei (aproximativ 460.000 de euro), vor fi finalizate în luna martie a anului viitor. În prezent, imobilul este gata în proporţie de 70%, urmând să fie dotat şi echipat până la finalul lunii februarie 2012.

Proiectul ''Reabilitare şi extindere imobil situat în strada Louis Pasteur, pentru obiectivul Centru de zi Iedera pentru copiii cu sindrom Down'', este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013, Axa prioritară 3 - "Îmbunătăţirea infrastructurii sociale", Domeniul major de intervenţie 3.2 - Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale.

Proiectul, câştigat de municipalitatea Oradea, prevede reabilitarea unei suprafeţe de 435 mp în vederea transformării clădirii într-un centru adaptat persoanelor cu dizabilităţi, creşterea gradului de accesibilitate în aceste spaţii sau asigurarea unei game variate de servicii. Totodată, proiectul prevede dotarea centrului din Oradea cu aparate necesare recuperării copiilor cu sindrom Down, precum şi echipamente de calcul IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO