Companii

Cele mai importante cinci ştiri pe ZF Corporate

Cele mai importante cinci ştiri pe ZF Corporate
23.03.2015, 22:29 315

Hajdu, Cisco: Puneţi accent pe IT dacă vreţi să dezvoltaţi economia

 

România şi-ar putea accelera creşterea economică dacă guvernul şi-ar fixa ca prioritate susţinerea industriei de înaltă tehnologie, pentru că are ţara toate datele pentru a deveni gazdă a unor proiecte majore de tehnologie, a declarat într-un interviu pentru ZF Peter Hajdu, managing director pentru afacerile din regiune ale companiei americane Cisco, cel mai mare producător global de echipamente de reţea.

Citiţi continuarea aici

 

O lună de la listarea Sameday: capitalizare cu 10% mai mare, tranzacţii de 500.000 lei

Firma de curierat Delivery Solutions (sim­bol bursier SDAY), cunoscută prin brandul Sameday Courier, şi-a majorat valoarea de piaţă cu 10% în prima lună de la listarea pe plat­forma alternativă AeRO operată de bursa de la Bucureşti. Ieri, titlurile companiei au atins cel mai mare preţ de la debutul pe bursă, de 8,25 lei/unitate.

Citiţi continuarea aici

 

Mutare surpriză în industria laptelui: Lactalis dă fabricile LaDorna pe mâna italianului care conduce de 12 ani Santal

 

Giampaolo Manzonetto, italianul care conduce de 12 ani afacerile locale ale producătorului italian de sucuri Parmalat (Santal), a fost numit director general al principalelor companii pe care grupul Lactalis le deţine în România, inclusiv al producătorul lactatelor LaDorna.

Citiţi continuarea aici

 

Tudor Benga, Okian.ro: Peste 20% din vânzările de cărţi sunt generate de mediul online

 

Piaţa locală de carte se situează la circa 100 de milioane de euro, din care peste 20% provin din vân­zările realizate în mediul online, acesta fiind unul dintre cele mai dina­mice segmente ale comerţului modern în prezent, potrivit estimărilor lui Tudor Benga, CEO al Okian.ro, platformă specia­lizată în comercializarea online de cărţi în limba engleză.

Citiţi continuarea aici

 

Clasamentul asigurătorilor după daunele achitate anul trecut: cinci jucători au două treimi din total

Cinci companii de asigurări mari au consemnat aproape două treimi din daunele de peste 4 miliarde de lei (900 mil. euro) achitate anul trecut pe poliţe de asigurări generale, iar primii zece asigurători în funcţie de despăgubiri au avut o cotă de peste 95%. Pe asigurări de viaţă, care au ajuns aproape la o cincime din totalul despăgubirilor, primii cinci jucători au o cotă de 80%.

Citiţi continuarea aici

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO