Companii

Cele mai grave incidente aviatice din istoria companiei Wizz Air

Cele mai grave incidente aviatice din istoria companiei...

Autor: Razvan Muresan

10.06.2013, 14:50 11045

Compania aeriană Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din România după numărul de pasageri, a fost implicată de-a lungul timpului în mai multe incidente aviatice.

Cel mai recent a avut loc sâmbătă, 8 iunie 2013, când zborul Wizz Air W6 3141 de la Bucureşti la Roma (Ciampino) a efectuat o aterizare de urgenţă pe Aeroportul Fiumicino. La bord erau 165 de pasageri şi 6 membrii ai echipajului, potrivit informaţiilor oferite de companie. Cei 165 de pasageri au coborât din avion pe tobogane. Una dintre roţile trenului de aterizare a rămas blocată înainte de aterizare. Pilotul, care urma să aterizeze pe un aeroport mai mic de la Roma - Ciampino, a solicitat să aterizeze la Fiumicino, unde pista este mai lungă. El a fost nevoit să aterizeze cu ajutorul unei singure roţi şi unui singur motor. După ce s-a oprit, avionul s-a aplecat pe o parte. Pompieri, poliţişti şi carabinieri au sosit foarte repede la faţa locului.

Pe 1 decembrie 2011 avionul Wizz Air cu destinaţia Bergamo se întoarce pe aeroportul Băneasa datorită desprinderii unor bucăţi din capota motorului, potrivit ProTV.

 Vedeţi aici istoricul accidentelor

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO