Companii

Cel mai tare broker imobiliar isi intareste echipa

Horatiu Florescu l-a luat pe Gabriel Chimisliu partener in The Advisers
21.02.2010, 23:09 559

Consultantul Gabriel Chimisliu, care a lucrat timp de 12 ani incadrul firmei de consultanta imobiliara Colliers International, adevenit partener al firmei The Advisers Knight Frank, infiintataanul trecut de Horatiu Florescu si Monica Barbu, unii dintre ceimai puternici brokeri imobiliari.

Chimisliu, 36 de ani, va coordona departamentul logistic alfirmei de consultanta imobiliara, dupa ce timp de noua luni s-aocupat de o serie de afaceri proprii. Printre clientii luiChimisliu pe vremea cand lucra in Colliers s-au numarat companiiprecum Avon sau TNT, dar si dezvoltatorii ProLogis si PortlandTrust. "Gabi a avut nevoie de o perioada de gandire, dupa care aales sa munceasca alaturi de noi, parteneri cu care lucreaza demult timp", a declarat Horatiu Florescu, presedintele firmei deconsultanta imobiliara.

Piata logistica, la fel ca majoritatea domeniilor imobiliare,este in prezent afectata de faptul ca firmele au stopatexpansiunea.

"Piata nu s-a mai dezvoltat, a crescut rata de neocupare, darchiar si intr-o piata slaba tot se mai poate face un contract mare,de 15.000 - 20.000 de metri patrati. Bucurestiul ramane principalapiata, dar observ ca retailerii de food - supermarketurile sihipermarketurile - au inceput sa caute un al doilea centru dedistributie in zona Ardealului, pentru a-si putea aproviziona maiusor unitatile din vestul si nordul tarii", spune Chimisliu, careva conduce la The Advisers un departament care mai cuprinde treiangajati. Dezvoltatorii de spatii logistice au spus stop noilorproiecte si Chimisliu spune ca "nu se mai dezvolta nimicspeculativ". Piata de consultanta imobiliara a inregistrat in 2009o prabusire de circa 50% a afacerilor in dreptul celor mai marifirme de profil, pe fondul scaderii generalizate a activitatiiimobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO