Cel mai tare broker imobiliar isi intareste echipa

Autor: Cristi Moga 21.02.2010

Consultantul Gabriel Chimisliu, care a lucrat timp de 12 ani in cadrul firmei de consultanta imobiliara Colliers International, a devenit partener al firmei The Advisers Knight Frank, infiintata anul trecut de Horatiu Florescu si Monica Barbu, unii dintre cei mai puternici brokeri imobiliari.

Chimisliu, 36 de ani, va coordona departamentul logistic al firmei de consultanta imobiliara, dupa ce timp de noua luni s-a ocupat de o serie de afaceri proprii. Printre clientii lui Chimisliu pe vremea cand lucra in Colliers s-au numarat companii precum Avon sau TNT, dar si dezvoltatorii ProLogis si Portland Trust. "Gabi a avut nevoie de o perioada de gandire, dupa care a ales sa munceasca alaturi de noi, parteneri cu care lucreaza de mult timp", a declarat Horatiu Florescu, presedintele firmei de consultanta imobiliara.

Piata logistica, la fel ca majoritatea domeniilor imobiliare, este in prezent afectata de faptul ca firmele au stopat expansiunea.

"Piata nu s-a mai dezvoltat, a crescut rata de neocupare, dar chiar si intr-o piata slaba tot se mai poate face un contract mare, de 15.000 - 20.000 de metri patrati. Bucurestiul ramane principala piata, dar observ ca retailerii de food - supermarketurile si hipermarketurile - au inceput sa caute un al doilea centru de distributie in zona Ardealului, pentru a-si putea aproviziona mai usor unitatile din vestul si nordul tarii", spune Chimisliu, care va conduce la The Advisers un departament care mai cuprinde trei angajati. Dezvoltatorii de spatii logistice au spus stop noilor proiecte si Chimisliu spune ca "nu se mai dezvolta nimic speculativ". Piata de consultanta imobiliara a inregistrat in 2009 o prabusire de circa 50% a afacerilor in dreptul celor mai mari firme de profil, pe fondul scaderii generalizate a activitatii imobiliare.