Companii

Cea mai scumpă proprietate de lux scoasă la vânzare: un penthouse de 3 mil. euro

Cea mai scumpă proprietate de lux scoasă la vânzare: un penthouse de 3 mil. euro

Foto Shutterstock

Autor: Ioan Dornescu

20.06.2012, 00:00 1757

Oferta de proprietăţi rezidenţiale de lux este în creştere, iar cea mai scumpă unitate scoasă la vânzare în prima parte a acestui an este un penthouse pentru care se solicită trei milioane euro, situat în zona Băneasa a Capitalei, potrivit unui clasament realizat de imobiliare.ro.

În prima jumătate a acestui an numărul anunţurilor care promovează apartamente al căror preţ exprimat în euro depăşeşte 500.000 de euro a ajuns la 188, în comparaţie cu 105 anunţuri similare în aceeaşi perioadă a anului trecut, se arată într-un comunicat al portalului imobiliar.

La acestea se adaugă 990 de case şi vile pentru care proprietarii cer cel puţin jumătate de milion de euro, faţă de 820 în primele şase luni ale anului 2011. Majoritatea proprietăţilor (94% dintre apartamente, respectiv 75% dintre casele şi vilele de lux) sunt concentrate în Capitală sau localităţile din imediata apropiere. Într-un top al oraşelor cu cele mai scumpe proprietăţi rezidenţiale, Bucureştiul este urmat de Braşov şi Constanţa, potrivit sursei citate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO