Companii

Ce urmează pentru Hidroelectrica şi când va trece compania la proiecte noi, nu doar profituri de vis din centrale amortizate? Aflaţi la ZF Power Summit 2024, 27-29 februarie

Károly Borbély, directorul general al Hidroelectrica

Károly Borbély, directorul general al Hidroelectrica

Autor: Roxana Petrescu

05.02.2024, 10:00 5715

♦ Károly Borbély, directorul general al Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, participă în calitate de speaker la ZF Power Summit 2024, într-o discuţie liberă despre planurile de dezvoltare a companiei în contextul tranziţiei energetice ♦ Cea de-a 13-a ediţie a ZF Power Summit va avea loc în perioada 27-29 februarie în Bucureşti.

Károly Borbély, fost ministru al telecomunicaţiilor şi cel care a coordonat cea mai mare vânzare de acţiuni din istoria României, cea de 9,3 miliarde de lei prin care Fondul Proprietatea a ieşit din acţionariatul Hidroelectrica, a fost desemnat director general al Hidroelectrica la finalul anului trecut. 

Născut în iulie 1976 la Hunedoara, Károly Borbély este licenţiat în management la Universitatea Babeş Bolyai şi are studii în străinătate legate de guvernanţa corporativă (Universitatea Politehnică din Catalunya, 2020), guvernanţă corporativă şi relaţii cu investitorii (bursa din Londra, 2015) şi afaceri în pieţele emergente (Harvard Business School, 2013). Pe profilul său de LinkedIn, Borbély menţionează că este finisher de Ironman, în Estonia, în 2021. Ironman este un triatlon triplu, adică implică trei probe cu distanţe de 3,8 kilometri la nataţie, 180 de kilometri la ciclism şi 42 de kilometri la alergare. Comparativ, triatlonul constă în 1,5 kilometri la înot, 40 de kilometri la bicicletă şi 10 kilometri de alergat. Károly Borbély a fost membru al consiliului de supraveghere al Hidroelectrica din august 2017 şi preşedinte al comitetului de strategie şi IPO. Acesta are experienţă în afaceri guvernamentale, afaceri corporative şi publice, management de proiecte IPO, dezvoltare de afaceri şi CSR.

Compania pe care o conduce este bijuteria sistemului energetic local, cel mai ieftin producător de energie local, cel mai mare furnizor de servicii de sistem şi este o maşinărie perfectă de făcut bani. Hidroelectrica a inclus în BVC-ul pe 2024 un rezultat net preliminat de 6,02 miliarde de lei anul trecut, un maxim istoric, în creştere cu 50% faţă de anul precedent, când profitul a atins 4 miliarde de lei. Veniturile companiei sunt estimate pentru anul trecut la 12,5 miliarde de lei.

Pentru mai multe informaţii sau pentru a vă înscrie la ZF Power Summit, puteţi accesa AICI pagina evenimentului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO