Companii

CC: Legea de aprobare a OUG 50/2010, constituţională. Ordonanţa nu se aplică contractelor în derulare

28.12.2010, 14:24 30

Curtea Constituţională a respins, marţi, sesizarea PNL deneconstituţionalitate a Legii de aprobare a Ordonanţei de urgenţă aGuvernului 50/2010 privind creditele pentru consumatori, informeazăMediafax.

"Atacăm această lege la Curtea Constituţională, pentru căprezintă elemente de neconstituţionalitate atât în ceea ce priveşteprocesul de legiferare, încălcându-se totodată mai multe articoledin Constituţie, precum şi principii consacrate de jurisprudenţaCurţii Europene a Drepturilor Omului şi a Curţii de Justiţie aUniunii Europene", anunţa într-un comunicat, din 23 decembrie,viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolăescu.

Liberalii au făcut trimitere la articolul 61 alineat (2) dinConstituţie, potrivit căruia "Parlamentul este alcătuit din CameraDeputatilor şi Senat" şi au susţinut că în cadrul dezbaterilorparlamentare pe acest act normativ orice amendament depus în CameraDeputaţilor ar fi trebuit depus şi la Senat pentru ca şi aceastăCameră să aibă dreptul să se pronunţe asupra lui, "lucru neglijatde actuala majoritate".

"Astfel, amendamentul depus pe articolul 95 din Ordonanţă,potrivit căruia aplicarea OUG 50/2010 se va aplica doar pentrucontractele noi de credit, ar fi trebuit supus dezbaterii Senatuluipentru a se respecta principiul bicameralismului consacrat deConstituţie", se arăta în comunicat. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO