Companii

Câţi bani va atrage energia verde anul acesta şi câte proiecte se vor pune cu adevărat în funcţiune? Aflaţi la ZF Power Summit 2024, chiar de la cei mai puternici jucători

Sursa foto: 123rf

Sursa foto: 123rf

Autor: Roxana Petrescu

14.02.2024, 09:00 234

Proiectele de energie regenerabilă sunt vedetele tranziţiei energetice şi singurele care mişcă bani mulţi, faţă de alte domenii asociate tranziţiei care încă sunt în faza de studiu Câte eoliene şi parcuri solare va monta anul acesta România? Cine pariază banii şi cine mai aşteaptă să vadă cum se aşază piaţă? Aflaţi la ZF Power Summit 2024, direct de la cei care mişcă acest domeniu.

Joachim Steenstrup, director external affairs and strategy, Eurowind Energy, Lăcrămioara Diaconu, country manager, OX2 România, Favi Stelian, CEO Nofar Energy România, şi Doru Voicu, strategy director, Renovatio sunt printre vorbitorii cu poziţii puternice în zona de proiecte de energie verde care participă la dezbaterile ZF Power Summit 2024.

Alături de ei vor fi Giles Dickson, CEO WindEurope, cea mai puternică organizaţie europeană pentru promovarea energiei eoliene, Liviu Gavrilă, vice-president RWEA (Romania Wind Energy Association) şi Andrei Manea, executive director RPIA (Romanian Photovoltaic Industry Association), care se alătură dezbaterilor pentru a aduce un punct de vedere de ansamblu din partea indus­triilor. Împreună cu cei mai mari producători de echi­pamente, bănci, avocaţi şi companii de execuţie se alătură dez­baterilor pentru a vedea cum poate România să acce­lereze de la potenţial la investiţii clare şi locuri de muncă.

Pornit ca un eveniment axat pe piaţa locală, în ultimii ani, marcaţi de evenimente istorice, ZF Power Summit a înţeles importanţa dialogului şi s-a conectat la tendinţele regionale şi globale. Mai departe, înţelegerea contextului dincolo de graniţe este unul dintre cei mai importanţi factori de succes pe calea atingerii statutului de hub energetic pe care şi-l doreşte România. În 2024, ZF Power Summit îşi consolidează rolul de agregator de informatii şi generator de dezbateri, pornind de la acelaşi crez: doar aducându-i la masa discuţiilor pe cei mai buni specialişti din domeniu se pot livra idei relevante. Astfel, tema pentru anul acesta este una comună, pe deplin europeană, la care nu doar România trebuie să răspundă, ci toate statele angajate pe acest drum complex al tranziţiei energetice: Acum pentru 2030: cum accelerăm în siguranţă şi accesibil pe calea tranziţiei energetice în vremuri incerte?

Evenimentul va avea loc în perioada 27-29 februarie, în Bucureşti, fiecare zi având o tematică diferită, aliniată tranziţiei energetice şi va beneficia de prezenţa unora dintre cei mai importanţi CEO, antreprenori şi specialişti din domeniul energetic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO