Companii

George Stassis, artizanul tranzacţiei de peste 1 mld. euro prin care grecii de la PPC au intrat în România şi au devenit un jucător cheie în sud-estul Europei, participă la ZF Power Summit 2024. Ce urmează pentru tranziţia energetică la nivel regional şi pentru PPC pe plan local? Aflaţi la cel mai mare eveniment ZF dedicat energiei

George Stassis, artizanul tranzacţiei de peste 1 mld....

Autor: Roxana Petrescu

13.02.2024, 00:05 1864

George Stassis, preşedintele şi CEO-ul PPC, grupul elen care anul trecut a plătit 1,2 mld. euro pentru prelua toate activele Enel din România, devenind astfel un jucător cheie în energia locală, participă în calitate de keynote speaker la ZF Power Summit 2024, cel mai mare eveniment dedicate energiei, realizat de Ziarul Financiar. Cu o experienţă de peste 17 ani în domeniul energetic, Stassis a ocupat mai multe funcţii de conducere în diferite organizaţii din Grecia şi Europa de Sud-Est, în arii precum producerea, distribuţia sau furnizarea de energie. Înainte de a prelua funcţia de preşedinte şi CEO al PPC, Stassis a activat în cadrul gigantului italian Enel, în funcţia de CEO al Enel România, grup de firme pe care avea să-l preia anul trecut, de la vârful PPC.

„George Stassis s-a alăturat grupului PPC în 2019 şi este cel care conduce transformarea fostului monopol de stat într-unul dintre liderii energiei curate din Europa de Sud-Est, prin implementarea unui plan strategic axat pe stabilitatea financiară şi creştere, pe tranziţia energetică, digitalizare şi accetul pus pe client“, spun reprezentanţii companiei.

Stassis va participa pe 27 februarie, în Bucureşti, la deschiderea ZF Power Summit 2024 pentru a discuta despre planurile PPC pentru România, dar şi despre provocările şi oportunităţile pe care le aduce tranziţia energetică pentru regiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO