Companii

Catena, cel mai puternic business din retailul farma, a ajuns la 6,3 mld. lei în 2022, plus 22%. „Antreprenoriatul şi firmele româneşti sunt reziliente şi creative“

Anca Vlad a creat grupul Fildas-Catena, cel mai puternic jucător din retailul de medicamente

Anca Vlad a creat grupul Fildas-Catena, cel mai puternic jucător din retailul de medicamente

Autor: Georgiana Mihalache

03.06.2023, 11:40 354

Întreg grupul din care fac parte farmaciile Catena, care include şi distribuitorul Fildas, a generat afaceri cumulate de 2,5 mld. euro în 2022 (peste 12 mld. lei) Reţeaua de farmacii a ajuns la 909 unităţi, aproape de nivelul din anul anterior. Războiul de la graniţă şi inflaţia sunt principalele provocări pentru businessul condus de antreprenoarea Anca Vlad.

Farmaciile Catena, cel mai extins lanţ de unităţi farmaceutice de pe piaţa locală, au ajuns în 2022 la afaceri de peste 6,3 miliarde de lei, în creştere cu 22% faţă de anul anterior, când a generat 5,1 mld. lei. Creşterea a venit organic, în contextul în care numărul de unităţi nu a crescut semnificativ, adăugându-se 9 farmacii într-un an, până la 909 unităţi, după cum arată datele transmise de companie pentru anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie.

La întrebarea ZF privind o posibilă recesiune a economiei româneşti, repre­zentanţii Catena au răspuns: „Cunoaştem rezilienţa şi creativitatea antreprenoriatului românesc şi a firmelor româneşti în general. Dar, cum semnele recente venite din Germania şi SUA sunt de stagnare economică, cu posibilitate de recesiune, ne putem aştepta la ecouri şi în România“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO