Companii

Catena a trecut de 4,7 mld. lei cifră de afaceri în 2020, similar cu anul anterior. Alina Marinescu, director general Catena: „Vom continua planurile de extindere prin achiziţii şi în anul 2021, în zonele pe care încă nu le acoperim“

Alina Marinescu, director general Catena: Vânzările Catena au crescut în trimestrul I 2021, rezultând într-o majorare a cotei de piaţă.

Alina Marinescu, director general Catena: Vânzările Catena au crescut în trimestrul I 2021, rezultând într-o majorare a cotei de piaţă.

Autor: Georgiana Mihalache

30.04.2021, 18:30 535

♦ Catena numără în prezent peste 850 de farmacii la nivel naţional şi este cea mai extinsă reţea farmaceutică din ţară ♦ Catena este o afacere de familie, controlată de antreprenoarea Anca Vlad.

Reţeaua de farmacii Catena, cel mai mare jucător din retailul farma, a ajuns la afaceri de peste 4,7 mld. lei în 2020, un an marcat de pandemia de COVID-19, men­ţinând astfel nivelul busines­su­lui similar cu cel din 2019, din datele oferite de companie.

Anul trecut, sub brandul Catena au mai intrat încă nouă unităţi, ceea ce a dus reţeaua la peste 850 de farmacii. Planurile pentru 2021 urmăresc intrarea în zone noi cu achiziţii de unităţi pentru a se consolida pe piaţă.

„Fiind o afacere de familie, foarte robustă din punct de vedere financiar, am reuşit să ne adaptăm rapid contextului şi realităţilor din teren. Din februarie 2020, o dată cu primele semne ale crizei sanitare în Europa, am luat decizia strategică de creştere a stocului de medicamente cu minimum o lună peste nivelul normal, ca să putem asigura continuitatea aprovizionării în cazul în care ar fi apărut întârzieri sau blocaje în logistica internaţională”, a spus pentru ZF Alina Marinescu, director general al Catena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO