Companii

Castigul SSIF Broker la sase luni, egal cu cifra de afaceri

25.10.2004, 00:00 21

Societatea de intermediere pe piata de capital SSIF Broker, care va derula incepand de azi o oferta publica initiala de vanzare de actiuni pentru a se lista la Bursa, a obtinut in prima jumatate a anului un profit net de 23 miliarde de lei (0,55 milioane de euro), in conditiile in care cifra de afaceri pe aceeasi perioada a fost tot de 23 miliarde de lei.
Cifra de afaceri a societatii este reprezentata in cea mai mare parte din comisioanele de intermediere incasate de la clienti, societatea reusind in prima jumatate a anului sa isi acopere cheltuielile de functionare cu veniturile din plasamentele pe care le-a efectuat, care s-au ridicat la 27,1 miliarde de lei in prima
Societatea va oferi spre vanzare incepand de astazi actiuni noi in valoare de 2 milioane de euro la pretul de 15.500 lei/actiune. Valoarea nominala a unei actiuni Broker este de 10.000 de lei, dupa incheierea ofertei, actiunile urmand sa fie listate la Bursa sub simbolul BRK. Actiunile vor putea fi subscrise le orice societate de brokeraj pana pe data de 19 noiembrie.
Broker avea la jumatatea anului un capital social de 40,9 miliarde de lei si capitaluri proprii in valoare de 68,7 miliarde de lei. De atunci societatea si-a majorat capitalul pana la 174 miliarde de lei prin  aporturile actionarilor, valoarea capitalului social al Broker urmand sa ajunga la  231,1 daca societatea va reusi sa vanda toate actiunile oferite public. Broker este de departe cea mai capitalizata societate de brokeraj de pe piata romaneasca, marea majoritate a brokerilor avand in prezent un capital social de 4-8 miliarde de lei.
Broker are o cota de piata de 8% din valoarea tranzactiilor cu actiuni intermediate in acest an pe Bursa, cu un rulaj in primele noua luni ale anului de peste 2.338 miliarde de lei.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO