Companii

Casa Rusu deschide un magazin pe Valea Cascadelor şi pregăteşte alte două unităţi

Autor: Gabriel Razi

13.04.2011, 23:51 395

Grupul Rus Savitar, controlat de familia Rusu, cu afaceri de25,5 milioane de euro în industria mobilei, îşi extinde reţeaua deretail prin deschiderea unui magazin sub brandul Casa Rusu în zonaValea Cascadelor din Bucureşti, al doilea din Capitală şi alzecelea la nivel naţional.

Magazinul din Valea Cascadelor are două niveluri şi o suprafaţăde 2.800 de metri pătrăţi şi a implicat o investiţie totală de250.000 de euro. Primul ma­gazin al companiei din Bucureşti se aflăîn centrul comercial Vitantis din sudul Capitalei.

"Valea Casca­delor este o zonă co­mercială extrem de importantăpen­tru oricine doreşte să îşi ame­najeze lo­cuinţa", spuneCris­tian Rusu, director ge­neral al Casa Rusu, divizia de re­taila producă­to­ru­lui de mobilă Rus Savitar, în condiţiile în carezona este cunoscută drept un pol im­portant pentru pro­du­cătoriişi re­tailerii din zona materialelor de con­strucţii şi aamenajărilor interioare.

În acest an Rus Savitar inten­ţio­nează să ducă la 12 numărulmaga­zi­ne­lor din reţeaua proprie de retail prin des­chi­derea aîncă două magazine în Bu­cureşti, respectiv Arad.

În prezent sub brandul Casa Rusu funcţionează 10 magazine cusuprafeţe cu­prinse între 1.200 şi 4.000 mp în Ti­mi­şoa­ra,Piteşti, Sibiu, Cluj, Braşov sau Bu­cureşti.

Grupul, care numără peste 400 de an­gajaţi, a avut anul trecutafaceri de 25,5 milioane de euro, în creştere cu aproape 30% faţăde anul precedent.

Anul trecut compania a investit 1,5 mil. euro în deschidereaunei fabrici de ta­piserii în Ti­mi­şoara, cu o su­pra­faţă depro­duc­ţie şi depozitare de 3.500 mp. Fa­brica Rus Sa­vitarpro­duce ca­napele, colţare, pa­turi şi mic mobilier.

Rus-Savitar a fost înfiinţată în anul 1994 de soţii Do­rica şiIordache Rusu, ocupându-se în principal de co­mer­cia­lizareamateria­le­lor de con­strucţii, dar şi de importul de mobilă. Ceimai mari jucători de pe piaţa mo­bi­lei sunt Mobexpert, IKEA,Elvila şi kika.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO