Casa Rusu deschide un magazin pe Valea Cascadelor şi pregăteşte alte două unităţi

Autor: Gabriel Razi 13.04.2011

Grupul Rus Savitar, controlat de familia Rusu, cu afaceri de 25,5 milioane de euro în industria mobilei, îşi extinde reţeaua de retail prin deschiderea unui magazin sub brandul Casa Rusu în zona Valea Cascadelor din Bucureşti, al doilea din Capitală şi al zecelea la nivel naţional.

Magazinul din Valea Cascadelor are două niveluri şi o suprafaţă de 2.800 de metri pătrăţi şi a implicat o investiţie totală de 250.000 de euro. Primul ma­gazin al companiei din Bucureşti se află în centrul comercial Vitantis din sudul Capitalei.

"Valea Casca­delor este o zonă co­mercială extrem de importantă pen­tru oricine doreşte să îşi ame­najeze lo­cuinţa", spune Cris­tian Rusu, director ge­neral al Casa Rusu, divizia de re­tail a producă­to­ru­lui de mobilă Rus Savitar, în condiţiile în care zona este cunoscută drept un pol im­portant pentru pro­du­cătorii şi re­tailerii din zona materialelor de con­strucţii şi a amenajărilor interioare.

În acest an Rus Savitar inten­ţio­nează să ducă la 12 numărul maga­zi­ne­lor din reţeaua proprie de retail prin des­chi­derea a încă două magazine în Bu­cureşti, respectiv Arad.

În prezent sub brandul Casa Rusu funcţionează 10 magazine cu suprafeţe cu­prinse între 1.200 şi 4.000 mp în Ti­mi­şoa­ra, Piteşti, Sibiu, Cluj, Braşov sau Bu­cureşti.

Grupul, care numără peste 400 de an­gajaţi, a avut anul trecut afaceri de 25,5 milioane de euro, în creştere cu aproape 30% faţă de anul precedent.

Anul trecut compania a investit 1,5 mil. euro în deschiderea unei fabrici de ta­piserii în Ti­mi­şoara, cu o su­pra­faţă de pro­duc­ţie şi depozitare de 3.500 mp. Fa­brica Rus Sa­vitar pro­duce ca­napele, colţare, pa­turi şi mic mobilier.

Rus-Savitar a fost înfiinţată în anul 1994 de soţii Do­rica şi Iordache Rusu, ocupându-se în principal de co­mer­cia­lizarea materia­le­lor de con­strucţii, dar şi de importul de mobilă. Cei mai mari jucători de pe piaţa mo­bi­lei sunt Mobexpert, IKEA, Elvila şi kika.