Companii

Carrefour si Real deschid cate sapte magazine

10.04.2008, 20:09 26

Grupul francez Carrefour si retailerul german Real, cele mai mari retele de hipermarketuri de pe piata locala, care au rulat in 2007 afaceri cumulate de aproape 1,3 mld. euro in Romania, merg umar la umar in acest an cu extinderea retelelor, fiecare companie avand planificate cate sapte inaugurari in acest an.
Valoarea investitiilor celor doi retaileri se va ridica la circa 300 mil. euro in acest an, germanii facand public bugetul de 150 mil. euro alocat dezvoltarii, in timp ce francezii declara ca investitia medie in fiecare dintre cele sapte hipermaketuri programate pentru 2008 se ridica la 20 mil. euro.
"Acum este o expansiune sanatoasa a lanturilor de hipermarketuri pentru ca inca este loc pentru toti retaieleii activi. In doi-trei ani am putea vedea o incetinire a ritmului de crestere al pietei", a spus Tjeerd Jegen, directorul general al retelei Real Hipermarket Romania, parte a grupului german Metro, cel mai mare jucator din comertul alimentar romanesc. Jegen a declarat anterior ca vede un potential in retailul din Capitala pentru cel putin 22-23 de hipermarketuri, adica dublu fata de cate sunt acum.
In acest an, Real si Carrefour se vor bate pentru clientii din cartierul Vitan (Bucuresti), cu doua unitati situate la mai putin de un kilometru distanta, dupa ce francezii vor deschide un hipermarket de dimensiuni mai mici (4.000 de metri patrati) in parcul de retail Vitantis. Un alt pol disputat de cei doi retaileri va fi in cartierul Berceni din Capitala, unde Real inaugureaza astazi un magazin, Carrefour si Cora urmand sa deschida hipermarketuri pana la finele lui 2009.
"In Romania avem in prezent 11 magazine din care 5 sunt in Bucuresti, iar pe al 12-lea il vom deschide pe 16 aprilie la Suceava", a declarat Jacobo Celler Cellestino, directorul general al Carrefour Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO