Companii

Can Pack suplimenteaza cu 30 mil. euro investitia de la Bucuresti

23.06.2005, 19:22 22

Compania producatoare de ambalaje metalice Can Pack din Statele Unite va investi alte 30 de milioane de euro in fabrica de långa Bucuresti, dupa ce proiectul a atras påna in prezent fonduri de aproximativ 35 de milioane de euro.

Filiala romåneasca, Can Pack Metal Closures and Containers si-a propus obtinerea unei cifre de afaceri de circa 45 de milioane de euro påna in 2007 pentru noua unitate de productie a ambalajelor de aluminiu pentru industria bauturilor, care va fi inaugurata luna aceasta.

a??In urma realizarii acestei investitii ulterioare, ne asteptam ca vånzarile sa creasca påna la 100 de milioane de euro anuala??, a declarat Malgorzata Podrecka, reprezentantul companiei.

Fabrica de långa Bucuresti are o suprafata de aproximativ 22.000 de metri patrati, lucrarile de constructie ale proiectului green-field fiind demarate in luna noiembrie a anului trecut, a mai spus aceasta.

a??Capacitatea de productie initiala a unitatii de la Bucuresti este de 1.700 de ambalaje de aluminiu/ minut, in timp ce in a doua faza a proiectului capacitatea va creste la 2.800 de unitati/minuta??, a mai spus Podrecka. Fabrica de la Bucuresti va atinge capacitatea maxima la inceputul anului viitor. Pentru reprezentantul Can Pack, piata romåneasca a ambalajelor de aluminiu este o piata emergenta, care ofera oportunitati pentru producatorii de pe acest segment al pietei ambalajelor.

Conform estimarilor companiei, cererea de astfel de ambalaje va creste puternic in urmatorii 3 ani, in intreaga regiune a Balcanilor.

In functie de evolutia acestui proiect, Can Pack are in vedere extinderea activitatilor si pe alte segmente ale pietei, cum ar fi ambalajele pentru industria chimica sau alimentara.

a??Investitiile pentru realizarea acestui proiect vor fi derulate atåt prin Can Pack Metal Closures and Containers, cåt si prin filiala de la Tecuci a companiei a??, a mai precizat Podrecka.

Can Pack detine si producatorul de ambalaje Pol Am Pack Tecuci. Aceasta fabrica a facut obiectul unui litigiu intre investitorul americano-polonez si fosta conducere a fabricii, Can Pack fiind reprezentata in instanta de casa de avocatura Stoica & Asociatii.

a??Prin acest nou proiect, compania a realizat beneficiile unei investitii greenfield. Proiectul se vrea a fi o baza pentru extinderea regionala ulterioara a companieia??, a afirmat Valeriu Stoica, fondatorul casei de avocatura.

a??Materia prima necesara in procesele de productie va fi importata, avånd in vedere cerintele tehnologice ridicate pe care le implica liniile de fabricatie. Cu toate acestea, cantitatea de materii prime importate va fi contrabalansata de valoarea mare a exporturilor pe care le vom realizaa??, a mai explicat Podrecka.

Exporturile companiei vor reprezenta aproximativ 50% din valoarea totala a vånzarilor, fiind destinate tarilor balcanice si Estului Mijlociu.

Principalii clienti de pe piata romåneasca sunt producatorii de bere precum Brau Union Romånia, Compania de Bere Romånia, Interbrew Efes Brewery, sau URBB.

Pe långa Can Pack, pe piata romåneasca sunt prezente si alte companii furnizoare de ambalaje de aluminiu, cum ar fi Ball Packaging Europe, care furnizeaza produsele fabricii sale din Polonia, sau Rexam, care comercializeaza ambalajele realizate la fabrica din Austria.

Piata romåneasca a ambalajelor de acest tip este una foarte concurentiala, a spus reprezentantul Can Pack.

a??Productia din Bucuresti va flexibiliza timpul de livrare pe piata a ambalajelor noastre. De asemenea, vom elimina din pretul final costurile cu transportul din Polonia, care detin o pondere importanta in costurile de livrare pe piataa??. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO