Companii

Can Pack ridica tinta investitiilor la 85 mil. euro pe termen mediu

23.09.2005, 17:26 29

Compania poloneza Can Pack, unul dintre principalii producatori de ambalaje metalice din Europa, are in plan pe termen mediu investitii de 40 mil. euro in extinderea capacitatii de productie a fabricii de la Bucuresti. Can Pack a investit deja 45 mil. euro in fabrica de la Bucuresti, recuperarea investitiei ur-mand sa fie realizata in cel mult cinci ani, potrivit lui Wieslaw Smulski, presedinte executiv al companiei.

In paralel cu capacitatile de productie de la Bucuresti, Can Pack intentioneaza sa dezvolte si o retea cu acoperire nationala de recuperare si reciclare a ambalajelor utilizate. "Avand in vedere ca ne putem aproviziona doar de la trei furnizori mondiali de aluminiu pentru ambalaje alimentare, intentionam sa compensam printr-un grad ridicat de reutilizare a ambalajelor. Planurile noastre prevad ca in 2-3 ani sa putem recupera si reutiliza aproximativ 50% din ambalajele metalice comercializate pe piata romaneasca", a explicat seful Can Pack.

Procesarea si transformarea ambalajelor folosite in materie prima reutilizabila se vor face in cadrul unor companii externe, materialele recuperate urmand sa fie exportate. Smulski a preconizat ca valoarea anuala a vanzarilor va ajunge pana la sfarsitul anului 2007 la 45 de milioane de euro. Can Pack mai detine in Romania si fabrica de ambalaje metalice pentru alimente Amep Tecuci, al carei pachet majoritar de actiuni l-a preluat de la fostul Fond al Proprietatii de Stat in anul 1998.

Grupul polonez controleaza, pe langa unitatile din Romania, trei fabrici in Polonia si alte trei in Ucraina.

In afara de ambalaje de aluminiu pentru alimente si cutii de aluminiu pentru bauturi, compania mai produce capace din plastic pentru PET-uri, capace din otel pentru apa minerala si sucuri imbuteliate in ambalaje de sticla. Actionarul majoritar al Can Pack este compania nord-americana F&P Holding.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO