Companii

Butunoiu: Nu gasesc programatori buni, desi dau salarii de 2.500 euro. Cum comentati?

07.10.2009, 23:18 1216

Un programator cu cativa ani de experienta care lucreaza in ZeroPaper, firma de soft controlata de George Butunoiu, castiga 2.500de euro net pe luna.

Desi salariile sunt peste nivelul pietei, George Butunoiu,actionarul majoritar al Zero Paper si unul dintre cei mai cunoscutihead-hunteri din piata, spune ca intampina in continuare problemein ceea ce priveste recrutarea specialistilor in IT. "Compania nuare inca un nume in domeniu si imi este greu sa gasesc programatoribuni. Salariul unui programator senior este de 2.500 de euro net peluna, in timp ce angajatii care au mai putina experienta castigajumatate din aceasta suma", spune Butunoiu, care are la Zero Papernoua angajati, din care cinci sunt programatori.

Zero Paper dezvolta Kazier, un sistem de management destinatorganizarii si eficientizarii activitatii companiilor careactiveaza in zona de servicii.

El spune ca a investit 800.000 de euro in dezvoltarea softuluiin cei patru ani de cand lucreaza la el si l-a vandut catre 11clienti pana acum. Printre acestia se numara Eximbank, BRD,UniCredit Bank, Piraeus Bank, Capa Finance (firma de microcreditaredin Cluj-Napoca aflata in proces de autorizare la BNR pentru a setransforma in banca).

"Am schimbat strategia anul acesta. Initial credeam ca il vomvinde catre IMM-uri. Partial din cauza crizei, am vandut catre sasefirme mari. Costul licentei pentru soft este de 12.000 de euro, intimp ce implementarea variaza intre 5.000 si 70.000 de euro. Panaacum am incasat 200.000 de euro, insa este vorba despre contractedeschise, care se actualizeaza in permanenta."

In prezent, se afla in negocieri avansate cu mai multe banci sicu un asigurator din top cinci.

Butunoiu a mai fost implicat in afaceri in domeniul software,cand a lansat filiala locala a furnizorului de aplicatii degestiune Ciel Romania in 1991, business din care a iesit dupa unan, vanzandu-si participatia de 20%.

"Este mai usor de vandut in criza, pentru ca firmele sunt maiatente la modul in care isi cheltuiesc banii si acest lucru este inavantajul nostru", explica Butunoiu, care admite ca profita lamaximum de pozitia pe care o are pe piata de recrutare pentru avinde softul.

"Daca nu as fi avut aceasta pozitie privilegiata, nu m-as fibagat in businessul asta."

Head-hunter-ul mai are actiuni la restaurantul Heritage,cunoscut ca "restaurantul bancherilor", unde actionar majoritareste omul de afaceri Dinu Patriciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO