Companii

ButanGas: Am anulat proiecte de investitii ca sa taiem din costuri

30.07.2009, 17:49 47

ButanGas Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata distributiei de gaz petrolier lichefiat (GPL), a inregistrat in primele sase luni ale anului o scadere a afacerilor de 35% fata de perioada similara a anului trecut, pana la 27,9 mil. euro, in contextul reducerii livrarilor catre segmentul wholesale, dar si din cauza devalorizarii monedei nationale, spun reprezentantii companiei.

"La nivel de piata, s-a inregistrat o scadere de circa 8-10% a vanzarilor de autogas, in timp ce piata de butelii a scazut cu 6%, iar cea a micului vrac s-a mentinut", spun reprezentantii companiei.

Comparativ cu primele sase luni ale anului trecut, in perioada similara din 2009 compania a reusit sa inregistreze o crestere semnificativa a profitului net, trecand de la pierderi de circa un milion de euro, la un profit net de circa 764.000 de euro.

ButanGas a luat o serie de masuri anticriza care au dus la scaderea costurilor operationale.

"Am anulat sau redus beneficiile non salariale, am externalizat serviciile suport si am blocat angajarile pentru posturile vacante. Totodata, am renegociat tarifele pentru serviciile prestate de terti si am anulat, redus sau amanat anumite proiecte de investitii stabilite initial", mai spun reprezentantii companiei.

ButanGas a anuntat la sfarsitul anului trecut ca intentioneaza sa dezvolte un proiect eolian de 4,5 MW in Muntii Apuseni in care doreau sa investeasca circa 8 mil. euro. Reprezentantii companiei nu au comunicat in ce stadiu se afla acest proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO