Companii

Burci ia un credit de 100 mil. euro de la un consortiu coordonat de RBS

Burci ia un credit de 100 mil. euro de la un consortiu coordonat de RBS
02.11.2008, 15:09 106

Grupul International Railway Systems, detinut de omul de afaceri Cristian Burci, care include firme din domeniul productiei de vagoane de marfa, a contractat un credit de 100 mil. euro de la patru banci, coordonate de Royal Bank of Scotland, pentru dezvoltarea grupului si refinantare.

Creditul de 100 mil. euro, cel mai mare din istoria grupului, a fost acordat de Royal Bank of Scotland, prin subsidiara ABN AMRO Bank Olanda, Citibank Europe, ING Bank filiala Bucuresti si Piraeus Bank Romania. Din suma totala, 60 mil. euro reprezinta un imprumut pe trei ani, iar 40 mil. euro reprezinta un credit de tip revolving. Astfel, banii vor fi folositi pentru refinantarea datoriilor actuale, dar si pentru a sprijini cresterea companiei.
"Vizam in principal investitii in fabrici, dar nu excludem nici eventuale achizitii, desi suntem mai precauti din acest punct de vedere. O achizitie la un pret corect ramane insa o buna oportunitate. Fabricile noastre produc in jur de 6.000 de vagoane anual, iar in doi ani productia va creste cu 20%-25%", a spus Burci, care a precizat ca negocierile pentru acest credit au fost demarate inainte ca situatia de pe pietele internationale sa se agraveze. "Inclusiv aceasta industrie va fi afectata, dar cred ca suntem protejati intr-o anumita masura intrucat multe companii se indreapta de la transportul auto la cel feroviar".
IRS detine in Romania fabricile de vagoane de marfa Astra Vagoane Arad, Meva Turnu-Severin si Romvag Caracal si compania de transport Servtrans, afacerile din Romania asigurand circa 80% din cifra de afaceri a intregului grup, estimata la circa 500 mil. euro anul acesta. Recent si Grampet, un grup care include cel mai important transportator feroviar de marfa privat a contractat doua credite, unul de 6,5 mil. euro de la Alpha Bank si unul de la ING de 24,5 mil. euro, pentru achizitii si dezvoltare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO