Companii

Bulgarii de la Devin vor să-şi tripleze vânzările de apă

13.06.2010, 23:32 601

Compania Devin, cel mai mare îmbuteliator de apă din Bulgaria,ţinteşte în acest an triplarea volumelor vândute pe piaţaromânească faţă de 2009 şi mizează în special pe bidoanele de apăde izvor de 7 litri şi 11 litri.

"Vom vinde foarte multe litraje mari (bidoane de apă - n. red.)în acest an şi vrem să ajungem la volume de 12 milioane de litridistribuite în România, faţă de 4 milioane de litri în 2009", adeclarat Dragoş Apostolescu, Country Manager al Devin Ro­mânia.

Afacerile companiei pot fi estimate la circa 2,5 mil. euro lanivelul lui 2010, valoare de peste două ori mai mare decât cea deanul trecut.

Bidoanele de apă reprezintă peste 60% din rulajele realizate deDevin la nivel local, compania având în portofoliu şi apă de izvorcarbogazoasă, plată la recipiente mai mici şi apă cu arome defructe.

Producătorul are un buget de promovare de 400.000 de euro pepiaţa locală în 2010, acesta fiind al treilea an al său de operareîn România.

"Aceasta este cea mai importantă piaţă externă pentru Devin, iarintrarea în România a fost în acelaşi timp primul proiect alcompaniei de extindere în regiune", a mai spus Apostolescu.

Producătorul bulgar a fost preluat anul trecut de către fondulamerican de investiţii Advent, ceea ce i-ar putea grăbi extindereape pieţele externe.

Reprezentantul Devin a mai precizat că ţinta pe piaţaro­mânească este atingerea unei cote de 10% în următorii cinci ani,ceea ce i-ar putea aduce afaceri de circa 30 mil. euro.

Piaţa locală a apelor este dominată în prezent de îmbu­teliatoride apă minerală cu acţionariat românesc, cei mai mari fiind RomaquaGroup (Borsec), European Drinks (Izvorul Mi­nunilor) şi PerlaHarghitei.

Producătorul Borsec - cel mai mare brand de pe piaţă -îmbuteliază anual peste 300 mil. litri de apă, având trei mărci înportofoliu, dar şi sucuri şi bere.

Cei mai mari îmbuteliatori locali de apă de izvor suntcompaniile La Fântâna şi Cum­păna, care activează însă în specialpe segmentul business to business, distribuind produsele în clădiride birouri. La Fântâna a avut anul trecut afaceri de circa 18 mil.euro, potrivit datelor furnizate de companie.

Apa Devin este distribuită pe piaţa locală de către Tribeca,divizia de distribuţie a grupului BDG, importatorul băuturiloralcoolice Jack Daniel's şi Finlandia. Reprezentantulprodu­cătorului bulgar a mai menţionat că Devin ar putea încheiapar­teneriate cu mai mulţi distribuitori în România, com­paniafiind interesată de aco­perirea zonelor din sudul ţării şi aregiunilor Moldova şi Ardeal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO