Companii

„Bucătăriile“ hipermarketurilor, un business de aproape jumătate de miliard de euro

Brutăriile, măcelăriile şi rotiseriile proprii au contribuit cu 10% la businessul total al lanţurilor de hipermarketuri. Foto: Octav Ganea

Brutăriile, măcelăriile şi rotiseriile proprii au contribuit cu 10% la businessul total al lanţurilor de hipermarketuri. Foto: Octav Ganea

Autor: Cristina Roşca

17.11.2014, 00:07 341

Măcelăriile, brutăriile şi rotise­riile proprii ale lanţurilor de hiper­marketuri au reprezentat un business de 417 milioane de euro pentru Kaufland, Auchan, Carrefour, Real şi Cora din 2013. Aceste „bucătării“ proprii au contribuit astfel în medie cu 10% la businessul total al lanţurilor de hipermarketuri.

Lanţurile de hipermarketuri pu­blică în bilanţurile anuale atât cifra de afaceri totală, cât şi businessul defalcat, respectiv producţia vândută şi veni­turile realizate din vânzarea de mărfuri.

„Veniturile din producţie repre­zintă veniturile realizate de lanţurile de magazine din măcelării, brutării, vitrinele cu servire asistată şi rotiseriile din faţa magazinelor“, explică un exe­cutiv de top al unui lanţ de magazine din comerţul modern.

Cei mai mulţi bani din „producţie proprie“, circa 260 mil. euro, îi reali­zează cel mai mare comerciant român, lanţul german de hipermarketuri Kaufland. Kaufland are atât vitrină asistată, cât şi brutărie proprie şi pescărie. Mai mult, în faţa hipermar­keturilor cu preţuri mici sunt prezente mici magazine proprii care vând pui la rotisor, mici sau cartofi prăjiţi.

Astfel, în cazul Kaufland ponderea „bucătăriei proprii“ în totalul busi­nessului se apropie de 16%, fiind în continuă creştere, în timp ce la Auchan a scăzut la sub 2%.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

ponderea producţiei proprii în totalul businessului hipermarketurilor, din 2008 până în 2013 

- detalii despre producţia proprie a Kaufland şi Auchan

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO