Companii

British Airways analizeaza introducerea unui nou zbor in zona Transilvaniei

British Airways analizeaza introducerea unui nou zbor in zona Transilvaniei

Emil Delibashev, directorul comercial al British Airways Romania si Bulgaria

20.08.2007, 18:02 17

Operatorul aerian British Airways analizeaza zona Transilvaniei in vederea introducerii unor noi rute Romania - Marea Britanie, dupa ce anul trecut si-a dublat numarul de zboruri saptamanale dinspre Bucuresti spre Londra.
"Destinatiile romanesti in afara Bucurestiului sunt importante pentru noi si evaluam in special zona Transilvaniei", a spus Emil Delibashev, directorul comercial al British Airways Romania si Bulgaria.
Compania a introdus anul trecut al doilea zbor zilnic din Bucuresti spre Londra, iar la inceputul anului a semnat un acord cu operatorul ungar Malev pentru cursele Timisoara-Londra si Targu-Mures-Londra, cu escala la Budapesta.
Potrivit lui Delibashev, in ultimele 12 luni numarul de pasageri care calatoresc cu British Airways din Bucuresti spre Londra a crescut cu peste 66% fata de aceeasi perioada a anului precedent.
Cresterea a fost sustinuta si de faptul ca Londra a devenit odata cu integrarea o destinatie mai atractiva pentru turistii romani, acestia completand numarul pasagerilor care calatoresc in interes de afaceri.
"Am observat o crestere in cererea pentru traficul leisure de cand s-au ridicat restrictiile de vize pentru Marea Britanie'', a spus Delibashev.
Totodata, din ce in ce mai multi pasageri ai British Airways isi cumpara biletele on-line, care ar putea ajunge pana la sfarsitul anului la circa 20% din total, fata de mai putin de 5% la inceputul lui 2006, potrivit unor informatii ulterioare furnizate de reprezentantii companiei.
"Observam o crestere substantiala fata de anul trecut, iar aceasta tendinta va continua odata cu introducerea tichetului de imbarcare online in Romania pe 24 august 2007. Prin acest tichet pasagerii isi vor putea alege locul in avion si vor putea efectua formalitatile de check-in cu 24 de ore inainte de zbor de acasa sau de la birou, iar tichetul de imbarcare va putea fi tiparit pe o foaie simpla A4", precizeaza directorul comercial pe Romania si Bulgaria.
Potrivit lui Delibashev, piata aeriana din Romania este mai dinamica decat cea din Bulgaria. Conform Asociatiei Internationale pentru Transport Aerian, traficul aerian de linie regulata inspre si dinspre Romania va creste cu cel putin 8,4% in 2007, pana la 3,8 milioane de pasageri, iar numarul de linii aeriene care opereaza pe piata locala se majoreaza cu sapte noi operatori anual.
Pe piata mai activeaza companii de linie regulata precum TAROM, Carpatair, Lufthansa, Malev, Austrian Airlines sau Air France-KLM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO