Companii

BREC: Noi proiecte de infrastructură în valoare de peste 1,5 miliarde euro sunt aşteptate pentru livrare în oraşele regionale în 2022

BREC: Noi proiecte de infrastructură în valoare de...

Autor: Mirabela Tiron

26.01.2022, 00:05 1220

♦ Segmentul de real estate industrial ÅŸi logistic este marele beneficiar direct al investiÅ£iilor în infrastructura de transport ♦ InvestiÅ£ii în infrastructura de aeroporturi din BraÅŸov, BucureÅŸti-Băneasa, IaÅŸi ÅŸi TimiÅŸoara ♦ Noile investiÅ£ii pot genera accelerarea cererii pentru hoteluri, dezvoltări rezidenÅ£iale, centre comerciale ÅŸi birouri.

Noi proiecte de infrastructură în valoare de peste 1,5 mld. euro sunt aş­tep­tate pentru livrare în oraşele re­gionale din România anul acesta, în timp ce la Bucureşti lucrările de construcţie a unui nou drum ocolitor vor continua ca parte a unei investiţii de 1 mld. euro, arată o analiză reali­zată de Bucharest Real Estate Club (BREC), în parteneriat cu Concelex.

Primul aeroport nou va începe să funcţioneze anul acesta la Braşov, în urma unei investiţii de aproximativ 70 mil. euro, în timp ce aeroporturile din alte oraşe sunt incluse în pro­grame majore de modernizare, arată aceiaşi sursă.

Marele beneficiar direct al acestor investiÅ£ii este segmentul de real estate industrial ÅŸi logistic. La nivelul ţării sunt deja în funcÅ£iune peste 5,4 milioane de metri pătraÅ£i de spaÅ£ii logistice moderne, în principal în BucureÅŸti ÅŸi în oraÅŸele regionale din sudul, centrul ÅŸi vestul României, iar anul acesta sunt aÅŸteptate peste 700.000 mp de noi livrări. Partea de est a ţării începe să recupereze pe acest segment, având în vedere auto­străzile ÅŸi drumurile expres care vor fi construite în următorii ani în regiune. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO