Companii

Boştină şi Asociaţii renunţă la firma de consultanţă fiscală şi audit, concentrându-se pe avocatură

Autor: Mediafax

20.03.2012, 11:40 224

Boştină şi Asociaţii renunţă la firma Boştină&Associates Financial Consulting, specializată pe consultanţă fiscală şi audit, urmând să se concentreze pe piaţa de avocatură, potrivit unui comunicat transmis, marţi, de casa de avocatură.

"Înfiinţarea companiei în urmă cu 8 ani a fost un lucru bun, confirmarea venind şi din faptul că aceeaşi iniţiativă au avut-o ulterior şi alte mari case de avocatură. Am fost pionieri într-o nişă extrem de interesantă a serviciilor de consultanţă din România, dar rezultatele înregistrate de casa de avocatură anul trecut ne arată că trebuie să ne concentrăm asupra unui singur lucru, şi anume avocatura", a declarat, în comunicat, avocatul coordonator Doru Cătălin Boştină.

Boştină&Associates Financial Consulting (devenită ulterior Boştină Accounting and Fiscal Consulting) a fost înfiinţată în 2004 pentru a acoperi o nouă nişă a serviciilor de consultanţă din România, respectiv servicii de consultanţă contabilă şi fiscală. În anul 2008, Boştină Accounting and Fiscal Consulting a fost afiliată la AGN International, cea de a 7-a reţea mondială a firmelor de consultanţă fiscală şi de audit independente din lume, ceea ce a asigurat colaborarea cu firme mari la nivel internaţional din domeniul financiar-fiscal şi de audit, cu expertiză în multe industrii, afiliere care a permis diversificarea gamei de servicii şi creşterea afacerilor.

Casa de avocatură arată însă că în 2011 a devenit evident că era momentul oportun pentru un "spin-off" (desprinderea de compania principală, n.r.), pe fondul "schimbării paradigmei economice şi a modificărilor survenite în legislaţia privitoare la serviciile de audit".

Accounting&Global Tax SRL va rămâne membră AGN International.

"Schimbarea este de natură să scoată şi mai mult în evidenţă faptul că, pe de o parte, majoritatea clienţilor noştri operează într-o economie globală şi se aşteaptă ca şi consultanţii lor fiscali să aibă o viziune similară şi, pe de altă parte, că din ce în ce mai mulţi dintre clienţi vin la noi prin intermediul reţelei AGN International. Vom continua colaborarea cu casa de avocatură în sistemul de «best friends»", afirmă în comunicat Bogdan Popa, Tax Manager la Accounting&Global Tax SRL.

Săptămâna trecută, casa de avocatură Boştină şi Asociaţii a anunţat că a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri record pe piaţa de avocatură, de 33,4 milioane euro, cele mai multe încasări fiind realizate din litigii şi executări silite, cu o treime din total.

Casa de avocatură are 18 sedii secundare, patru birouri în Austria, Cipru, Elveţia şi Republica Moldova şi peste 130 de avocaţi şi consultanţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO