Companii

Boromir face trei companii din opt

02.09.2010, 23:05 53

Grupul Boromir din Râmnicu Vâlcea, liderul pieţei locale apanificaţiei, va rămâne cu trei companii din opt ca urmare adeciziei recente a acţionarilor de a realiza mai multe fuziuni pânăla finalul acestui an. Companiile care vor forma noul grup începândcu anul viitor vor fi Boromir Prod Buzău, Boromir Ind RâmnicuVâlcea şi Moara Cibin din Sibiu.

"Unele firme din grup au profiluri de activitate similare şi nuare rost să ţinem două evidenţe contabile", a declarat ConstantinBoromiz, acţionarul grupului Boromir, grup cu afaceri de peste 100mil. euro şi 2.500 de angajaţi în 2009. Majoritatea companiilorcaută noi măsuri de reducere a costurilor după ce au înregistrat oscădere a afacerilor în 2009, pe fondul crizei economice şi alscăderii consumului.

"Sunt multe mişcări în piaţă de genul acesta, care vizeazăoptimizarea costurilor, deoarece proprietarii de companii nu îşimai permit costurile pe care le aveau înainte de criză", a declaratDoru Lionăchescu, managing partner al casei de investiţii CapitalPartners.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO